チョコバゲで、Wチョコpudding プレート☆★

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久々に、バゲを焼きました~^^ 最近焼くのは、もっぱら角食か山食、カンパかお惣菜パン
だったので、バゲの成型の仕方やクープの入れ方も忘れていて・・・(苦笑) 緊張、緊張です。

ココアを入れると、生地がしまってクープが入れやすくなります・・・が、やっぱり普段焼いて
いなかったので、手こずりました^^; 粉は、私の場合 角食、山食、カンパ、お惣菜パンと
同じく、All Purpose粉使用。味もフランスパンとはちょっと違う>< いつかフランスパン用の
お粉で作ってみたいな。

This is homemade baguette I made:) I use a little yest and cocoa.

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一晩置いたチョコバゲを使って、チョコpuddingメインのワンプレートです☆

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その他に添えたものは・・・
* サーモンサラダ(ケイパー、チーズ、半熟卵を添えて♪)(samon salad with caper,
cheese and egg)
さっぱりヨーグルトタルト
* ミニすいか(手の平に乗るサイズなんです~)(mini watermelon)

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バゲをスライスし、ココアを入り卵液に漬け⇒ 耐熱皿に移し チョコチップを加え、オーブンで焼成。

Small cocoa baguette 2
~egg sauce~
egg 1
milk 1cup(200cc)
cocoa 1T
sugar 1T
Vanilla extract 1tsp

Chocolate chips 30g

Whip cream(option:)

* Preheat oven to 385 degrees F.
* In a large bowl, combine sliced the baguette, egg, milk, cocoa,
sugar, vanilla extract mix well.
* transfer to a 2 quart baking dish, add chocolate chips.
* Bake in preheated oven for 15 to 20 minutes, or until a knife
inserted into the center comes out clean.
* put the whip cream as you like:)

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食べる時は、もちろんホイップした生クリームを添えて(^^) いただきまーす!!
卵液のお砂糖はほんの少し、トッピングやフィリングで味を追加するのが、好み♪

お野菜は あり合わせで作ったのですが、暖かくなってきたからかな? 野菜が美味しいー!
モリモリと、美味しくいただきました。 このサラダ菜、アメリカ産のオーガニックのもの
ですが、カナダ国産の普通のサラダ菜に比べると、断然安くて 量も多い!!葉がぎっしり
詰まっていて、とてもお買い得でした。

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昨日は、Mちゃんのピアノの演奏も無事に終って ほっとしています。今月いっぱい
ミュージックフェスティバルが開催されていて、今度は学校対決!?のコーラスが、
来週にあります。その練習で、毎日 帰宅後 大声で練習するNくん^^です。

日本はもう週末ですね。皆様も楽しい週末を☆

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cocoa baguette

all purpose flour 235g
cocoa powder 15g
salt 1/4tsp
honey 5g
butter 5g
yeast 1/4tsp
water 160g

* In a large bowl whisk the dry ingredients together, evenly distributing
the salt and yeast throughout the flour. Pour in the warm water and honey
stir with the handle of a wooden spoon until a moist dough forms. Continue
stirring, then add the butter until the dough incorporates all the loose flour
in the bowl, 1 or 2 minutes in total.

* Cover the bowl with plastic wrap and let rest in a warm place for 10~12
hours. The dough will double in size and bubble, and long elastic gluten
strands will form without laborious kneading.

* Dust the dough lightly with a bit of flour.

* On a lightly floured surface, roll into a 7-8 inch square. Cut dough in
the fourth, creating rectangles. Roll up each half of dough tightly, pounding
out any air bubbles as you go. Roll gently back and forth to taper end.
Place 3 inches apart on a greased cookie sheet. Cover, and let rise in a 27℃
warm place for 30 to 40 minutes, or until doubled in bulk.

* Preheat oven to 440 degrees F. Bake for 20 to 25 minutes in the oven,
or until golden brown.

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by hannoah | 2013-04-05 23:47 | Bread(saf)

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