野菜フォカッチャ ランチ**veggie focaccia

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先週の 木曜日のランチ用パン。少量イーストで仕込んだパン生地で、野菜フォッカッチャを
焼きました。ほんとは、違うパンを焼こうと思って仕込んだ生地、成型時に気が変わり
ました^^; バンクーバーに行って、日本のお野菜(茄子!)をゲット した翌日で、お野菜を
使ったパンを焼きたくなったのです。

This veggie focaccia, I basically used same dough as pain rustique.
But the water volume is much more less than those pain rustique.
> AP 220g, Whole Wheat Flour 30g
> Water 155g
> Salt 3g
> Yeast 1/4tsp
Knead 2-3 min in the bread machine.

The fermentation was 6-8hr in the room temperature,
after that keep in the fridge overnight.

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久しぶりに作ると、身体が忘れてしまっているー>< 定期的に焼かないといけないなと実感。折角の
美味しいお野菜、いつ乗せるんだったっけ!?なんて、しばし オーブンの前で考えてしまいました。

When the dough is sufficient to make, place dough on a baking sheet and
pat into a 3-4-inch round. Brush oil over dough; and let rise 30-40 minutes
in the warm temp(about 80F) or until doubled in size.

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トッピングには、日本の茄子(これを使いたかったのです^^)、玉葱、パプリカ。
トップの写真に、トッピングしたお野菜達を一緒に撮影。そしてフォッカッチャには
欠かせない、美味しいお塩☆

Preheat oven to 425°

Make indentations in top of dough using your fingertips; sprinkle dough
evenly with coarse sea salt. Put the eggplant, paprika, onion as you like:)
Bake at 425° for 18-20 minutes or until the dough is lightly browned.
Remove from pan; cool on a wire rack.

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久しぶりのフォッカッチャ、とっても美味しかった!ランチ時間待ち遠しかったです^^
季節のお野菜でトッピング出来る野菜フォッカッチャ、これからは夏野菜で楽しみたいな。
我が家の先週の木曜は、家族みな このフォッカッチャに林檎とスナックをつけたランチでした♪

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by hannoah | 2013-04-20 12:44 | Bread(saf)

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