週末のランチ☆ staubで石焼ビビンパ*Bibimbap*

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staubで作る石焼ビビンパです♪ 韓国マーケットに行く度に、石鍋を見ているの
ですが、何となく 子供達にはまだ危ないような気がして・・・未だ買えず><
因みにオットだけ食べる時は(我が家、パンの時は別メニューになっちゃうので^^;)、
家にある石鍋(でもこれはスープ用のもの)で 作っています。

石焼のジュージューした音や、おこげは最高に美味しい!!と思います。この日は、
ストウブ Braiserで 4人分一度に仕上げる、石焼ビビンパ風に作りました☆

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ストウブに、少しごま油をしき ご飯を詰めて、その上にナムルやお野菜をトッピング。
ビビンパに欠かせないぜんまい。この日は、乾物を戻すのを忘れていたので 無しで^^;
その代わりに我が家はいつも肉は入れないのですが、肉を入れました。

オットの実家では、ビビンパは残り物をビビンして(混ぜて)食べます。小さい時からお野菜
中心で育ったオットは、肉類を入れるのを好まなくって>< でも、これも私のスタイル^^
少しずつ食べてくれるようになりました。


ストウブの蓋をして、弱目の中火で 約5~6分程 パチパチと音がするまで火にかけて。
食べる前に、半熟の目玉焼きを乗せて ここから一気にかき混ぜていただきます♪

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こちらは、子供用。あっ、私だけはオット用に辛く仕上げたものと半分ずつ(^^)!
全部辛いと食べきれないので、こうして辛くないビビンパと一緒に食べると、最高です♪

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オットは、私達が盛り付けた後 好きなようにコチュジャンで味付け^^
オットを見ていると、小さい頃から身に付いた習慣(!?)でしょうか、ほんとに綺麗に混ぜます。
・・・が、こちらは 写真を撮るために 実は、私が初めてオットの為に コチュジャンと一緒に
混ぜてみました。うーん、かなーり まだらに仕上がっています>< この混ぜ方、やっぱり
オットには勝てないなー。いつも、ほんとに綺麗な赤一色に仕上げているんですもの。

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下の方は カリカリと香ばしく、おこげも出来ましたよ~♪
スープをつけて、週末のランチでした☆

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Serves 4 *staub Braiser 9 1/2"*

Ingredients:

* Steamed white rice (1/2 cup per person)
* Bulgogi: beef 200g, soy sauce 1TS, oligosaccharide 1TS,
sesami oil 1/2TS, 1/2 grind onion, garlic powder, salt and
pepper to taste.
* 1/2 Carrot: julienne, then sauteed for 30 seconds with
1/2 tsp oil. Salt and sugar to bring bit more sweetness.
* 5cm Radish: julienne, then sauteed for 30 seconds and
seasoned with salt.
* 1 Cup blanched and drained Bean sprouts: Tossed with
grind onion 1/4, grind garlic 1 clove, ginger powder 1/4 tsp,
salt 2/3 tsp, red pepper(preferably Korean red pepper)
1~2tsp, black pepper to tast, soy sauce 1/2tsp and
sesami oil 1/2tsp.
* 1 Cup blanched and drained Spinach: sauteed and
seasoned with splash of soy sauce.
* 3-4 eggs: egg sunny-side up.

All veggies that are noted to be sauteed should be sauteed separably,
for less than a minute, just to loosen up a bit and bring more color or
to add one more layer of flavor. Use sesame seed oil or any oil on hand
if you desire. Also always season it with drizzle of soy sauce, or sea salt
and pepper.

【Garnish】
1 Tbs. sesame seeds
1 Tbs. Sesame oil
1 Tbs. Gochujang

It looks like a lot of oil in the recipe but actually you are using just a
few drops of oil each time when you sauteing vegetables.
I hope you enjoyed this post! With any leftover Bibimbap if not
mixed together you can make Kimbap, to be continued:)

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by hannoah | 2013-04-23 12:07 | staub

自家製パン、スイーツ、おうちごはん☆


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