「ほっ」と。キャンペーン

デジ ボッサム(豚の野菜包み)**Daeji Bossam

☆ 参加しています ☆

にほんブログ村 料理ブログ おうちカフェへ
cotta プレミアムメンバー
***

先日の 苺&バナナパンケーキのおかずを作る時、塩麹に漬けた豚肉を(こちらは
ハーブなし) 一緒に焼成。晩は、デジボッサム(豚の野菜包み)を作りました☆

ボッサムの豚は、茹で豚使用するのですが、今回は私流(面倒なので、一緒に
オーブンで焼成^^;)。茹でるとあっさり。ローストすると、脂が落ちるのと同時に
香ばしさが加わって美味しい!とっても簡単なので、お勧めです♪

Bossom(보쌈) is a simple Korean steamed (I did roasted:) pork
accompanied lots of veggies.
In a similar way as Samgyeopsal, Bossom involves wrapping meat
in this case steamed(or roasted)pork in a leaf vegetable such as
Lettuce and Cabbage. Then adding a little Chilli or Spicy paste as
well as vegetables and most normally kimchi.

a0265027_11593767.jpg

左上から時計周りに。
* 塩麹漬け 豚肉
豆もやしのピリ辛あえ*コムナムル ムチム
* 大根のスライスを、何にでも合いま酢に漬けたもの
これは、クジョルパン の皮にしても とっても美味しいんです☆
* お野菜と、ヤンニョンジャン(この日は、手抜きでコチュ^^;
* キムチ

_____________________________________________________

* Roasted pork seasoned Shiokouji(malted rice seasoned with salt)
I marinated the pork with Shiokouji about 3 days, using 10% weight
of the meat. (500g shoulder pork: 50g Shiokouji, keep in the fridge
for 3-4 days.

Roast in 410°F (210°C) oven until juices run clear when pork is
pierced and just a hint of pink remains inside, 15-20 min. )

* Korean spicy beans sprouts (recipe in Japanese)
* Pickled reddish (sliced radish marinated with rice vinegar, sugar and salt)
* Assorted veggies with spicy paste
* Kimchi

a0265027_1122615.jpg

a0265027_12372080.jpg

大人はもちろん、ご飯と一緒に(ご飯を一緒に包んでも とっても美味しいです♪)、
子供達も 巻き巻きが楽しい^^ こうすると、子供達もご飯をしっかり食べてくれます。
大人は、キムチや唐辛子、サムジャンやヤンニョンジャンを添えて いただきまーす(^^)!
何にでも合いま酢の 大根、さっぱりとしていて こうした肉料理に添えると最高ですね。

この何にでも合いま酢で漬けた大根、先日ご紹介した クジョルパン の皮にして食べると、
とっても美味しいんですよ~^^

a0265027_11221920.jpg

子供達は、こんな風にして食べていましたよ~^^ お肉ももちろん
ジューシーで美味しい!お野菜とのハーモニーが最高です☆

Especially my kids love to make their own according to their taste.

a0265027_11223873.jpg

Usually steamed(or boiled)nappa-cabbage accompany this dish.
But my Korean husband doesn't like it with this dish:(
This is my way to make with lots of fresh veggies for Daeji Bossam!

bon appetit:)

a0265027_1203518.jpg

こちらに参加しています。応援をお願いします。
Thank you for visiting my blog. Have a great weeknend:)

にほんブログ村 料理ブログ おうちカフェへ

有難うございます☆

[PR]
by hannoah | 2013-04-28 12:21 | Cooking

自家製パン、スイーツ、おうちごはん☆


by hannoah