ヨーグルトディップサラダ**tzatziki salad

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バゲット、相変わらず 頑張って焼いています。ここ数日で、ちょっといい感じに
焼けるように~^^ 嬉しくて、また仕込んでは ちゃんと焼けるか確認です。

失敗作も含め 沢山バゲットが焼けるので、日々のスクールランチや持っていくランチ
も最近は、バゲサンドが多いかな。この日は、プランターのオレガノを使いたくて
ギリシャのザジキ風ディップを作り、トッピングにお野菜をたっぷりのせた
サラダ風 華やか ヨーグルトディップを作りました♪

Tzatziki is a Greek appetizer, also used as a sauce for the meat platter.
It's a popular dip in the Middle East. Here is the idea for the simple Salad.
Colorful veggies paired with the tzatziki make this attractive salad for
Dole National Salad Day as good as it looks!

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バゲット、ちょっと前進かな。見た目、やっと納得に行くものに近づいて来ました。
ずんぐりむっくりから、ちょっとスレンダーになった感じがしませんか^^
少し成型も変えてみましたよ~。

A traditional country-style French bread, made with the bread-
machine. The result is a lovely full-flavored loaf with a great crust.

Makes 2 baguettes
* AP flour 250g
* Yeast 1/8tsp
* Salt 1/4tsp
* Water 160g

1. Knead the dough for 2-3 min (bread machine).
2. Place in a bowl and cover with plastic wrap. Leave to rise
until doubled in bulk. The fermentation was 10-12hr in the
room temperature.
3. Gently punch dough down to deflate it and shape into
two oblong baguettes. Let rise for 30 minutes.
4. Use a serrated knife to cut 3-5 small diagonal slits across
the tops of the baguettes, and lightly sprinkle with cool water.
5. Bake 440F in the middle of oven for 25-30 minutes, until
golden brown. Transfer to a rack to cool.

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焼いたバゲをスライスして、軽くトースト。カリカリになると、それだけで美味しい♪
ヨーグルトディップに、彩りお野菜をトッピングして ディップサラダの出来上がり!
火も使わず とっても簡単に出来ます。お野菜は、お好きなもので。トマトや
アーティチョーク、チーズ等も とっても合います。

Baked sliced baguette is as good as itself. My family always eat
that way when I bake a lot.

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4人分
水​切​り​ヨ​ー​グ​ル​ト (グリークヨーグルト)​ ​200​g​
​き​ゅ​う​り (日本のもの)​ ​1​本​
​レ​モ​ン​汁​ ​大​さ​じ​2​、
デ​ィ​ル​のフレッシュ ひとつかみ又は、乾燥​ ​小​さ​じ​1​、
に​ん​に​く​の​み​じ​ん​切​り​ ​1​か​け​ら​
​塩​ ​小​さ​じ​1​~​、
ブラックペッパー ​小​さ​じ​1/2

​~​ト​ッ​ピ​ン​グ​~​
​き​ゅ​う​り​ ​1/2~​本
​パ​プ​リ​カ​ (赤​、​黄​) 各​1/4​個​、
赤​玉​葱​ ​1/8​個​
黒​オ​リ​ー​ブ​ ​5​粒​
​オ​レ​ガ​ノ​(​フ​レ​ッ​シ​ュ​ハ​ー​ブ​、​な​け​れ​ば​ ​乾​燥​)​ ​少​し​
​※​ ​バ​ゲ​ッ​ト​や​ク​ラ​ッ​カ​ー​、​好​み​の​野​菜​ス​テ​ィ​ッ​ク​ ​適​量​

​* ​水​切​り​ヨ​ー​グ​ル​ト​~​黒​胡​椒​ま​で​を​混​ぜ​て​、​お​皿​に​平​ら​に​盛​り​付​け​る​。​
​* ​ト​ッ​ピ​ン​グ​の​野​菜​と​オ​リ​ー​ブ​を​細​か​く​刻​ん​で​、​彩​り​よ​く​盛​り​付​け​ ​最​後​に
​オ​レ​ガ​ノ​(生)を​散​ら​し​て​出​来​上​が​り​。​

バ​ゲ​ッ​ト​や​ク​ラ​ッ​カ​ー​、​生​野​菜​ス​テ​ィ​ッ​ク​を​デ​ィ​ッ​プ​し​て​い​た​だ​き​ま​す​。​
※ ​混​ぜ​る​だ​け​の​簡​単​レ​シ​ピ​。 ​ヨ​ー​グ​ル​ト​は​し​っ​か​り​水​切​り​し​て​使​い​ま​す​。

__________________

Greek yogurt (whole milk or low fat) 200g
Japanese cucamber 1
(or English cucamber , unpeeled and seeded 1/2)
Lemon Juice 2TS
Minced fresh Dill (or dry) 1TS
Minced garlic 1
Kosher salt 1tsp~
Ground black pepper 1/2tsp

1. Diced the cucumber and toss it with little kosher salt.
squeeze water from the cucumber, and set it over another bowl.
2. Combine ingredients from yogurt to ground pepper and
the prepared cucumber, then mix well.
3. Cover and refrigerate for at least one hour for the best flavor.

Evenly to setout the dish.

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トッピング用のお野菜。色が綺麗なので、見ていると元気が出ます!!

Veggies are: paprika( redo&yellow), olive, red onion, cucumber
and of course, fresh oregano from my planters.

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プランターのオレガノをトッピングして(周りにあるのは、ゴミではなくて^^;
オレガノですー!!) ヨーグルトとお野菜の相性が抜群に美味しい。シャキシャキ
感も食べていて楽しいです。火を使わず 切って盛り付けるだけなので、これから
夏に向けて さっと出来て さっぱりと美味しいので重宝しそうです^^

This attracted salad dish provide everyone with freshness.
Enjoy!!!

Thank you for visiting my blog!
-hannoah-

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by hannoah | 2013-04-30 23:08 | Bread(saf)

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