簡単ダッカルビ**Korean Spiced Chicken(Dak Galbi 닭갈비)

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先日、日系マーケットで 焼肉のタレをゲット!ここ数年、日本の焼肉のタレは
手に入らなかったので(適当に作っていました^^) 見つけた時は嬉しくて♪
最近は、色んな味や種類もあって 選ぶのも迷うくらいなんですね。早速タレを
使って韓国のダッカルビ風を作りましたよ~♪

市販のタレを使うと、いつも以上に あっと言う間に出来るおかず。今まで、何度も
ダッカルビを載せていますが、今日は市販のタレを使って結構美味しく出来たこちら
をさっと簡単にご紹介^^もちろん〆は、麺やご飯などお好みで~^^ 〆の食べ
方は、以前にご紹介したこちらでどうぞ ⇒ ダッカルビ

<2~3人分> 調理時間15分
鶏ももぶつ切り(骨付き) 300g
キャベツ(ざく切り) 1/4個
玉葱(千切り) 小1個
人参(いちょう切り) 3㌢
パプリカ 1/2個
青葱 1本
サラダ油 大さじ1

~タレ~
炊き肉のタレ 甘口 大さじ4
コチュジャン 大さじ1~
にんにく(みじん切り) 1かけら
ごま油 大さじ1/2
青唐辛子(みじん切り) 1/2本
※ ごま油(仕上げ用) 大さじ1/2

* タレの調味量をボールに合わせる。
* 材料を、表示通り切って 1.のタレでマリネする。
* フライパンに油をしいて、マリネした材料を入れ 蓋をする。中火で約10分
蒸し焼きにします。(途中、一度ざっくりと混ぜる)
* お野菜からたっぷりの水分が出てきて、旨みたっぷりです!仕上げに
※のごま油を入れ、ざっくと大きく混ぜる。
___________

Dak galbi is usually peppered around busy university areas,
as it’s a popular and affordable student food. My husband
enjoyed a lot when he was a university student:)

The Chunchen style chicken galbi brought a big taste sensation,
I always make it at home. This time I got a Japanese BBQ sauce
at the market, I tried to use it. And it worked very well, so delicious!

All the chicken and veggies are dressed up with spicy sauce, and
starting to sizzle loudly and quickly tossed around to cook everything
in it. Soon it was ready to eat. It's really easy to make!!!

ーserved 2-3ー
chicken (thigh with bone) 300g (3/4lb)
cabbage 1/4
onion 1
carrot 1
paprika 1/2
green onion 1-2
oil 1TS

~sauce~
BBQ sauce (I used Japanese one) 4TS
gochujang (Korean spicy paste) 1TS~
garlic 1 clove
sesami oil 1/2TS
green chilli 1/2
※ sesami oil 1/2TS

* Prepare the sauce: combine all sauce ingredients in a bowl.
* Combine the cut-up chicken with its ingredients in a sauce
bowl to marinated. Set aside.
* Drizzle some oil heated pan or electric skillet on medium.
* Place the all marinated ingredients to pan. Cover for 10min.
* When you hear the loud sizzling sound, start tossing
around carefully.
* When the chicken is almost done, add ※ sesami oil.
Let's eat!!!

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フライパンや鍋、ホットプレートで、炒めるだけで出来るメインのおかず。
特にキャベツが美味しいんですよ~。〆は、麺やご飯はお好みで♪
材料を漬け込みタレにマリネして焼くだけなので、大勢の集まりや、
屋外BBQでも大活躍だと思いまーす^^

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You could also enjoy this dish with table top electric skillet.
It may be the easiest way to make Dak Galbi in my own style:)

Have a fabulous weekend!!!

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有難うございます☆

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by hannoah | 2013-05-05 00:14 | Cooking

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