ねじりベーグルで** ワンプレートランチ【ワンプレート研究会】

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ハード系修行の傍ら^^、ベーグルや山、角食も家族が食べる分は 頑張って焼いています。
この日は、ねじりベーグルを焼成。こちらのベーグルで、ワンプレートランチにしました。

These days most bakeries, coffee shops, and corner delis hawk bagle.
I sometimes try them, but an authentic crackly, chewy bagel is not
often seen :( This bagel recipe is not only one of the best bagel recipes,
but it's really easy to make and I can arrange them to many different way.

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本日は、ワンプレート研究会の開催日。昨日までカナダは3連休で、バタバタしていて
夜寝る前にアップする事が出来ませんでした。ごめんなさい。
開催日ギリギリ投稿になってしまいましたが、どうぞ宜しくお願いします。

会場は、 ~Little Happy~のLittle Happy様
Dotabata Happy Daysのバロンママ様 です。

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カナダの学校は、だいたい月一ペースで Pro-D Day と呼ばれるお休みがあります。
簡単に言うと、先生達が集まってミーティングしたり 先生達の為のスキルを磨く
イベントがあったり。(間違っていたら、教えて下さい~~) 住む州や地域でその
お休みは決められていて、Pro-D Dayは 生徒達はお休みの日です。

今月初めのPro-D Dayのランチです。私もお休みをいただき、この日は
ベーグルでワンプレートランチにしました。

If you make your own, the bagels are awesome fresh out of the oven,
of course!! when they’re toasted..... you will love them :) Today I made
open faced bagle sandwiches: caramelized onions, poached egg, boiled
asparagus finish up with Parmesan cheese. Yummy!!

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ベーグル、ねじっているのですが、戻り返ってくるので 成型が難しかった。私自身、
あまり硬いベーグルは好きではないので、少し水分多め。サフ使用です。

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左上から~
* 里芋と鶏肉のカレーグラタン (以前にも載せています)
* パイナップル (子供達が大好物!)
* サラダ (林檎と胡桃をトッピング)
* 炒め玉葱、半熟卵、アスパラにパルメザンと黒胡椒 のせベーグル

-Pro-D day lunch plate :)-
* Baked taro and chicken curry gratin
* Pinapple
* Salad (topping with apple and walnuts)
* open faced bagle sandwiches

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美味しくいただきました♪

皆様への訪問が、すごく遅れてしまっています。少しバタバタしているので
ゆっくりと訪問させて下さいね。ワンプレート研究会の皆様、今から少しずつ
訪問させて下さいね。宜しくお願いします。

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有難うございます☆





-bagle-

AP flour 250g
yeast 1/4 tsp
salt 1/4 tsp
honey 1 tsp
water 120-125g

-method-
1. In 1/4 cup of the warm water, pour in thehoney and yeast.
Let it sit for five minutes, and then stir the yeast and honey
mixture, until it all dissolves in the water.
2. Mix the flour and salt in a large bowl. Make a well in the middle
and pour in the yeast and honey mixture.
3. Pour the remaining warm water into the well. Mix and stir in
the rest of the water as needed. Depending on where you live,
you may need to add.
4. On a floured countertop, knead the dough for about 10 minutes
until it is smooth and elastic.
5. Put in the bowl and cover the bowl with a plastic wrap. Let rise
in a warm until the dough has doubled in size.
6. Carefully divide the dough into 3 pieces. Roll the dough, from the front
roll into toward. Twisted and make the round shape and close the edge well.
7. After shaping the dough rounds and placing them on the cookie sheet,
cover with a dry kitchen towel and allow to rest for 40 minutes. Meanwhile,
preheat your oven to 425ºF / 220ºC.
8. Bring a large pot of waterwith 2TSP sugar to a boil. Reduce the heat.
Use a spoon or spatula to lower the bagels into the water and boil them.
9. Once all the bagels have boiled, transfer them to baking sheet.
10. Bake for 20 minutes, until golden brown.

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有難うございます☆

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by hannoah | 2013-05-21 23:11 | my one plate

自家製パン、スイーツ、おうちごはん☆


by hannoah